5 anledningar till att träna i grupp

Väljer du ofta att träna ensam när du går till gymmet? Det kan vara härligt att bara fokusera på sig själv, men det finns flera fördelar med att välja ett gruppträningspass istället. Vi har listat fem av dem!
SATS
Pass
Träning

1. Det är säkert

Våra gruppträningspass leds av utbildade instruktörer som kan hjälpa dig att hitta rätt position och utföra rätt teknik. På så sätt minskar risken för att du skadar dig. Det är dessutom vanligare att skada sig på grund av trötthet om man tränar ensam än i grupp.

2. Inga krav på förkunskap

Många är oroliga över att gruppträning inte är något för dem eftersom de inte har så mycket erfarenhet av träning. Men så är inte fallet. Gruppträning är till för alla. På SATS har vi ett brett utbud av olika gruppträningsklasser och de allra flesta av dem lämpar sig för både nybörjare och mer erfarna motionärer.

I tillägg har vi även klasser som riktar sig mer åt nybörjare som vill börja träna och klasser för dig med tidigare erfarenhet.

3. Mer träningsvariation

När vi tränar varierat blir vi mer motiverade till att fortsätta bibehålla en hälsosam och aktiv livsstil. En stor fördel med gruppträningsklasser är att det finns så många olika klasser att välja mellan. Du kan enkelt kombinera Cykling med ABSolution, eller varför inte Prformance medYoga? Lägg till gruppträningsklasser i ditt vanliga träningsschema för mer variation. Och om din motivation tryter kan du alltid testa en ny klass som du aldrig har testat förr.

4. Tiden går fort

Olika instruktörer använder olika metoder, övningar och musik för att instruera sin klass. Det gör att du aldrig vet vad som händer under den halvtimme eller timme som du medverkar i klassen. Tiden flyger, samtidigt som du har roligt och får din träning avklarad!

5. Du blir inspirerad

När du tränar i grupp är det instruktören som bestämmer vad du ska göra. I många fall presenteras du för nya övningar som du kan ta med dig även när du tränar ensam, antingen i gymmet eller utomhus. Du blir inspirerad och hittar nya träningsmöjligheter som gör dig motiverad till att fortsätta träna.