Indoor Swim Run- nyhet på SATS Valhalla!

Swim Run är en av de snabbast växande sporterna i Sverige och det är med glädje som SATS tillsammans med Sveriges största swimrunaktör Öloppet presenterar två nya träningskoncept i vår; Indoor Swim Run Training och Indoor Swim Run Race!

SATS Valhalla blir Göteborgs självklara mötesplats för dig som tränar och tävlar i Swim Run. Ta chansen att träffa likasinnade, håll swimrunträningen igång utanför tävlingssäsongen och träffa framtida tävlingspartners! Vi välkomnar alla nivåer av swimrunners, från proffs till nybörjare, bröstsimmare och crawlexperter!

I Indoor Swim Run Training 60 min har du som medlem tillsammans med din swimrunpartner förtur att boka löpband i 60 min och kombinera detta med simning i bassängen. I Indoor Swim Run Training tränar du och din lagkamrat på egen hand där ni blandar löpning på löpband med simningen i bassängen växelvis. Vid bokning av Indoor Swim Run hämtas en reservationsskylt i receptionen som visar att löpbandet är reserverat för swimrunträning i 60 min.

Indoor Swim Run Race 30 min är tävlingsformatet där du och din lagkamrat tävlar mot andra lag! Indoor Swim Run Race är utformat som en tuff supersprint som genomförs i lag om två personer. Laget alternerar löpning på löpband och simning i simbassäng och det lag som efter 30 minuter har avverkat flest antal meter vinner. Alla nivåer av swimrunners är välkomna, från proffs till nybörjare. Det går utmärkt att bröstsimma om man inte kan crawla.

Så här går Swim Run Race till:
Samtliga lag (6 lag i 3 heat) startar duschade innan start vid löpbanden. När tidtagningen startar börjar lagmedlem #1 att springa och lagmedlem #2 beger sig till bassängen och simmar 200 meter. Deltagare #2 löser därefter av deltagare #1 på löpbandet och #1 beger sig till bassängen för 200 meter simning. Detta fortgår växelvis i 30 minuter.

Bokning och anmälan  till Swim Run Race sker på SATS Valhalla swimrun@sats.se. Betalning ska ske innan race (se nedan) Vid anmälan ges ytterligare information om tävlingen. Inga simhjälpmedel är tillåtna, lämplig klädsel är triathlondräkt (skin- ej våtdräkt) eller endurancesimkläder och löpskor med snabbsnörning.

SATS medlemmar betalar 100kr/person och icke SATS-medlemmar betalar 200 kr/person. Betalning sker senast 3 dagar innan start på SATS Valhalla (endast kort).

Följande söndagar hålls Indoor Swim Run Race:
Datum: 4 februari, 18 mars, 15 april och 13 maj.
Heat 1 kl. 10:45 - 11:15 - För dig med någon erfarenhet av Swim Run (crawlare)
Heat 2: kl. 11:30 - 12:00 - För dig som är nybörjare (bröstsimmare)
Heat 3: kl. 12:15 - 12:45 - Elit

SATS samarbetspartner Öloppet har idag utvecklats till världens största swimrunevenemang och siktar på att 2018 ha 800 deltagande lag. Tävlingen går över olika distanser den 4 augusti i Göteborgs södra skärgård. Öloppet finns representerade med information om Öloppet vid varje Indoor Swim Run Race tillfälle. Mer information: www.oloppet.se 

Nyheter