Aprikosfyllda kycklingfiléer med mangosås - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Aprikosfyllda kycklingfiléer med mangosås

Torkade aprikoser innehåller järn som behövs för en bra syreupptagningsförmåga. Mangosåsen är rik på C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järnet.

SATS
28. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Aprikosfyllda kycklingfiléer:
800 g kycklingfilé
1 ½ tsk rapsolja till stekning
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
12 torkade aprikoser
½ kruka basilikablad
1 ½ tsk rapsolja

Mangosås:
100 g färsk/fryst mango
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
4 dl råris
100 g babyspenat
1 ½ msk olivolja

Så här gör du

Koka råris enligt förpackningens anvisningar.

Aprikosfyllda kycklingfiléer: Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingfiléerna i rapsolja ca 2-3 minuter per sida tills de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka under tiden aprikoserna och basilikabladen. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med aprikoser och basilikablad. Ringla över lite rapsolja och låt dem stekas klart i ugnen i ca 15 minuter.

Mangosås: Mixa bitar av mango tillsammans med crème fraiche, flytande honung och smaka av med salt och svartpeppar.

Skölj spenaten och ringla över olivolja.

Servera kycklingfiléerna med råris, mangosås och babyspenat.

Aprikosfyllda kycklingfiléer med råris och babyspenat

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →