Aprikosfyllda kycklingfiléer med mangosås
Torkade aprikoser innehåller järn som behövs för en bra syreupptagningsförmåga. Mangosåsen är rik på C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järnet.
Ingredienser för 4 pers
Aprikosfyllda kycklingfiléer:
800 g kycklingfilé
1 ½ tsk rapsolja till stekning
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
12 torkade aprikoser
½ kruka basilikablad
1 ½ tsk rapsolja
Mangosås:
100 g färsk/fryst mango
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
4 dl råris
100 g babyspenat
1 ½ msk olivolja
Så här gör du
Koka råris enligt förpackningens anvisningar.
Aprikosfyllda kycklingfiléer: Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingfiléerna i rapsolja ca 2-3 minuter per sida tills de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka under tiden aprikoserna och basilikabladen. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med aprikoser och basilikablad. Ringla över lite rapsolja och låt dem stekas klart i ugnen i ca 15 minuter.
Mangosås: Mixa bitar av mango tillsammans med crème fraiche, flytande honung och smaka av med salt och svartpeppar.
Skölj spenaten och ringla över olivolja.
Servera kycklingfiléerna med råris, mangosås och babyspenat.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem