Chililax med ugnsrostade grönsaker - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Chililax med ugnsrostade grönsaker

Näringstät måltid rik på livsnödvändiga fleromättade fetter: omega 3 från laxen och omega 3 och 6 från rapsoljan. Den hemgjorda sweet chili-såsen är enkel att göra och innehåller inga tillsatser.

SATS
15. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Ugnsrostade grönsaker:
1 1/3 kg mandelpotatis
1 röd paprika
1 purjolök
2 msk rapsolja
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar

Chilisås:
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
3 msk honung
1 msk vitvinsvinäger

Lax:
800 g laxfilé
1 ½ krm salt
1 citron, skivor

Tillbehör:
2 dl matyoghurt

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Ugnsrostade grönsaker: Tärna mandelpotatis och paprika samt strimla purjolök. Placera på en plåt och ringla över rapsolja, salt och peppar.

Chilisås: Finhacka chili, riv eller pressa vitlök och låt sjuda tillsammans med honung och vitvinsvinäger ca 1-2 minuter. Ringla chilisåsen över grönsakerna.

Placera laxen mitt bland grönsakerna, salta och lägg på skivad citron. Låt allt stå i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en klick matyoghurt.

Chililax med citron, potatis och ugnsrostade grönsaker

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →