Chililax med ugnsrostade grönsaker
Näringstät måltid rik på livsnödvändiga fleromättade fetter: omega 3 från laxen och omega 3 och 6 från rapsoljan. Den hemgjorda sweet chili-såsen är enkel att göra och innehåller inga tillsatser.
Ingredienser för 4 pers
Ugnsrostade grönsaker:
1 1/3 kg mandelpotatis
1 röd paprika
1 purjolök
2 msk rapsolja
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
Chilisås:
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
3 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
Lax:
800 g laxfilé
1 ½ krm salt
1 citron, skivor
Tillbehör:
2 dl matyoghurt
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsrostade grönsaker: Tärna mandelpotatis och paprika samt strimla purjolök. Placera på en plåt och ringla över rapsolja, salt och peppar.
Chilisås: Finhacka chili, riv eller pressa vitlök och låt sjuda tillsammans med honung och vitvinsvinäger ca 1-2 minuter. Ringla chilisåsen över grönsakerna.
Placera laxen mitt bland grönsakerna, salta och lägg på skivad citron. Låt allt stå i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en klick matyoghurt.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem