Dragonkyckling med kamutvete
Snabblagad, god och näringsrik middag som passar lika bra till vardags som till helgen. Denna rätt går helt i linje med att minska köttkonsumtionen utan att behöva utesluta köttet helt. Den är dessutom full med fibrer från grynen och antioxidanter från tomaterna.
INGREDIENSER 4 personer
4 dl kamutvete (går att byta ut mot ex kvarngryn, matvete, mathavre, bovete)
450 g kycklinglårfilé
Dragonsås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 lime, skalet
1/2 kruka dragon
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tomatsallad:
500 g körsbärstomater
1/2 tsk flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU
1. Tillaga kamutvete enligt förpackningens anvisningar.
2. Stek kycklinglårfiléerna med skinnet mot stekpannan på medelhögvärme utan matfett tills skinnet fått färg och blivit knaprigt. Vänd och stek några minuter tills kycklingen är färdigstekt. Stäng av plattan och torka ur överflödigt fett med hushållspapper.
3. Blanda grädde, mjölk, rivet limeskal, hackad dragon, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen över kycklingen i den eftervarma stekpannan.
4. Dela körsbärstomater på mitten och lägg i en serveringsskål. Strö över flingsalt.
5. Servering: Lägg en kycklinglårfilé på varje tallrik tillsammans med kamutvete och tomatsallad. Ringla lite sås över kyckling och kamutvete. Färdigt!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem