Falafelwrap med aubergine- och tomatsås - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Falafelwrap med aubergine- och tomatsås

Kikärtor är rika på folat, den naturliga formen av vitamin B9. Som tillskott kallas vitamin B9 folsyra. Vitaminet behövs för blodbildning och cellers ämnesomsättning och är extra viktigt för dig som är eller kan bli gravid.

SATS
13. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Falafel:
3 dl kikärtor torkade, obs ej konserverade eller kokta
1 gul lök
½ kruka färsk koriander
2 tsk spiskummin
1 kruka färsk kruspersilja
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja till stekning

Aubergine- och tomatsås:
200 g krossade tomater
¼ aubergine (70g)
2 msk rapsolja
½ tsk salt
svartpeppar malen

Så här gör du

Falafel: Börja med att blötlägga kikärtorna i ca 12 timmar.

Skölj kikärtor och låt rinna av. Mixa kikärtor i en mixer tillsammans med kryddor. Mixa sedan i gul lök och persilja. Smeten ska fortfarande vara något grynig men formbar. Låt gärna smeten stå i rumstemperatur för att torka något. Forma små bollar som plattas till vid stekning. Stek ca 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. 

Aubergine- och tomatsås: Strimla aubergine i smala skivor, salta av lätt. Stek skivorna i olja tills de är gyllenbruna. Addera krossade tomater. Smaka av med salt och peppar.

Servera falafel i bröd tillsammans med salladsblad, aubergine- och tomatsås, tunt skuren rödlök samt yoghurt.

Falafelwrap med aubergine- och tomatsås

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →