Feta- och valnötssallad med bönor och kamutvete
Rucola innehåller nitrat som har en kärlvidgande funktion och därmed enligt viss forskning kan tänkas förbättra prestationsförmågan vid konditionsträning. Fler och fler forskare intresserar sig nu för nitratets gynnsamma effekter.
Ingredienser för 4 pers
5 dl kamutvete
1 röd paprika
½ - 1 rödlök
1 påse rucola (ca 70 g)
1 ½ dl svarta oliver
½ kruka oregano
1 burk kidneybönor (190 g avrunnen vikt)
2 dl valnötter (spara några till garnering)
350 g fetaost (16 %)
3 msk olivolja
1 ½ krm svartpeppar
Garnering: Blad av oregano
Så här gör du
Koka kamutvete enligt förpackningens anvisningar.
Tärna paprika och strimla rödlök. Blanda med rucola, oliver och oregano. Skölj bönor, grovhacka valnötter och tillsätt i salladen tillsammans med nykokt kamutvete.
Toppa salladen med smulad fetaost, några valnötter och ringla över olivolja. Krydda med svartpeppar och garnera med oreganoblad.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem