Fetafylld snackpaprika med rostade rotfrukter - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Fetafylld snackpaprika med rostade rotfrukter

I morötterna finns betakaroten, ett förstadium till A-vitamin. Efter upphettning tillsammans med fett är vitaminet mer tillgängligt för kroppen. A-vitamin behövs framför allt för syn och för hudens funktion.

SATS
03. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:
3 st sötpotatisar (ca 250 g/st)
750 g palsternackor
750 g morötter
4 msk rapsolja
¾ tsk flingsalt
1 ½ krm svartpeppar

Fetaostfylld snackpaprika:
200 g fetaost (20 % fett)
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
4 st snackpaprikor

Tillbehör:
150 g halloumi (22 % fett)
½ tsk rapsolja

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Rostade rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i tunna stavar. Lägg dem i en ugnsform och ringla över olja, flingsalt och svartpeppar. Låt stå i ugn i ca 25-30 minuter.

Fetafylld snackpaprika: Mosa fetaost med en gaffel och blanda med olivolja och svartpeppar. Skär ett snitt i snackpaprikorna och fyll dem med fetoströra och placera dem ovanpå rotfrukterna de sista 15 minuterna.

Skiva halloumin och fräs i lite olja ca 2-3 minuter på varje sida.

Servera den fetafyllda snackpaprikan med rostade rotfrukter och halloumi.

Fetafylld snackpaprika med rostade rotfrukter

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →