Fetafylld snackpaprika med rostade rotfrukter
I morötterna finns betakaroten, ett förstadium till A-vitamin. Efter upphettning tillsammans med fett är vitaminet mer tillgängligt för kroppen. A-vitamin behövs framför allt för syn och för hudens funktion.
Ingredienser för 4 pers
Rostade rotfrukter:
3 st sötpotatisar (ca 250 g/st)
750 g palsternackor
750 g morötter
4 msk rapsolja
¾ tsk flingsalt
1 ½ krm svartpeppar
Fetaostfylld snackpaprika:
200 g fetaost (20 % fett)
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
4 st snackpaprikor
Tillbehör:
150 g halloumi (22 % fett)
½ tsk rapsolja
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i tunna stavar. Lägg dem i en ugnsform och ringla över olja, flingsalt och svartpeppar. Låt stå i ugn i ca 25-30 minuter.
Fetafylld snackpaprika: Mosa fetaost med en gaffel och blanda med olivolja och svartpeppar. Skär ett snitt i snackpaprikorna och fyll dem med fetoströra och placera dem ovanpå rotfrukterna de sista 15 minuterna.
Skiva halloumin och fräs i lite olja ca 2-3 minuter på varje sida.
Servera den fetafyllda snackpaprikan med rostade rotfrukter och halloumi.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem