Fläskfilé, rostade rotfrukter och nyttig bearnaise - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Fläskfilé, rostade rotfrukter och nyttig bearnaise

Den här rätten innehåller förutom mycket protein och fiber även en nyttig variant på bearnaise som du inte får missa!

SATS
21. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Rostade rotfrukter:
1 kg morötter
1 kg palsternackor
2 kålrötter (ca 600 g skalade)
5 vitlöksklyftor
5 msk rapsolja
½ kruka timjan
1 ½ krm flingsalt
1 ½ krm svartpeppar

Fläskfilé:
ca 800 g fläskfilé
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
1 ½ tsk franska örter
1 tsk rapsolja till stekning

Nyttig bearnaise:
2 schalottenlökar
½ dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dragon
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Tillbehör:
250 g körsbärstomater

Så här gör du

Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar och lägg dem i en vid ugnsform tillsammans med skalade, hela vitlöksklyftor. Ringla över rapsolja, tillsätt timjan, flingsalt och svartpeppar och låt stå i ugn i ca 30 minuter.

Skär bort synligt fett från fläskfilén, skär den i fem cm tjocka skivor, krydda, salta och peppra och stek på medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt.

Nyttig bearnaise: Finhacka lök och koka i en kastrull i några minuter med vatten och vinäger. När hälften av vätskan kokat bort, tillsätt crème fraiche och smaka av med dragon, salt och peppar. Låt sjuda till önskad konsistens.

Servera fläskfilén med rostade rotfrukter, nyttig bearnaise och körsbärstomater.

Fläskfilé, rostade rotfrukter och tomat

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →