Fläskfilé, rostade rotfrukter och nyttig bearnaise
Den här rätten innehåller förutom mycket protein och fiber även en nyttig variant på bearnaise som du inte får missa!
Ingredienser för 4 pers
Rostade rotfrukter:
1 kg morötter
1 kg palsternackor
2 kålrötter (ca 600 g skalade)
5 vitlöksklyftor
5 msk rapsolja
½ kruka timjan
1 ½ krm flingsalt
1 ½ krm svartpeppar
Fläskfilé:
ca 800 g fläskfilé
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
1 ½ tsk franska örter
1 tsk rapsolja till stekning
Nyttig bearnaise:
2 schalottenlökar
½ dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dragon
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Tillbehör:
250 g körsbärstomater
Så här gör du
Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar och lägg dem i en vid ugnsform tillsammans med skalade, hela vitlöksklyftor. Ringla över rapsolja, tillsätt timjan, flingsalt och svartpeppar och låt stå i ugn i ca 30 minuter.
Skär bort synligt fett från fläskfilén, skär den i fem cm tjocka skivor, krydda, salta och peppra och stek på medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt.
Nyttig bearnaise: Finhacka lök och koka i en kastrull i några minuter med vatten och vinäger. När hälften av vätskan kokat bort, tillsätt crème fraiche och smaka av med dragon, salt och peppar. Låt sjuda till önskad konsistens.
Servera fläskfilén med rostade rotfrukter, nyttig bearnaise och körsbärstomater.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem