Glutenfria scones med tranbär
De här små, lättbakade bröden är absolut godast nybakade! Det är bara att knåda ihop den kladdiga degen, forma i den form du vill och grädda på hög värme i några minuter. Tillsätt vad du vill i degen för att piffa upp dom ytterligare! Russin, nötter, örter, kanel, kardemumma, ingefära, choklad eller som här, tranbär.
Ingredienser
2 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl durramjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk fiberhusk
2 dl fet yoghurt
1 dl torkade tranbär
75 g smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Nyp ihop alla torra ingredienser med smöret till en smulig deg.
2. Tillsätt yoghurt och tranbär och knåda snabbt ihop till en knögglig, kletig deg.
3. Forma till små bröd eller ett enda stort bröd. Placera på en plåt klädd med bakplåtspapper eller klicka ner degen i en muffinplåt.
4. Grädda i 250 graders värme i cirka 8-10 min.
Servera med en god ost och skivade jordgubbar eller grönsaker.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem