Grilla lax och getost i foliepaket
Det brukar bli mycket grillat på sommaren och det här med att fylla ett litet paket av folie med godsaker och slänga på grillen är så smidigt och enkelt. Resultatet blir oftast saftigare och smakerna går ihop så fint. Du slipper dessutom att passa, vända, pensla och stöka. Bara låt det vara och sköta sig själv!
Ingredienser för 4 portioner
500 g laxfilé
6 kokta rödbetor
150 g getost
Flingsalt
Citronpeppar
Honung
Olja
Så här gör du
1. Skaka och grovtärna rödbetorna. Koka i 10 minuter i saltat vatten tills dom mjuknat något.
2. Riv av två rejäla folieark och lägg dom på varandra som ett kors. Ringla över lite olja och pensla mittdelen.
3. Lägg laxfilen med skinnet ner och gnid in hela ytan med flingsalt och citronpeppar.
4. Lägg rödbetorna på laxen och smula över getosten. Avsluta med att ringla över honung och slå sen ihop hela foliepaketet. Nyp ihop sidorna tätt i mitten så att paketet blir tätt.
5. Lägg paketet mitt på grillen och låt det bara vara i ca 15 minuter. Öppna upp försiktigt och se om laxen är klar i mitten. Den ska vara ljust rosa men ej genomskinlig.
Servera med färskpotatis och en fräsch vinägrette!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem