Grönkålssoppa med ägg - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Grönkålssoppa med ägg

Grönkål toppar grönsakslistan vad gäller innehåll av vitaminer och mineraler. Passa på att frossa i grönkål i olika former då det är säsong – september till februari.

SATS
10. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Grönkålssoppa:
600 g färska grönkålsblad (ca 800 g färsk grönkål med blast)
2 stora purjolökar
2 stora vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk smör
2 ½ msk vetemjöl
2 dl crème fraiche 34%
2,4 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk salt
2 krm rivet citronskal

Tillbehör:
6 ägg (3 ägghalvor per portion)
8 skivor rågbröd (2 skivor per portion)
+ valfritt pålägg

Så här gör du

Kokt ägg: Koka ägg enligt önskad konsistens. Krämig gula passar bra till soppa.

Grönkålssoppa: Skölj och riv av grönkålsbladen från de grövre stjälkarna. Finstrimla purjolök, grovhacka fänkål och finhacka vitlök. Koka upp vatten och lägg i grönkålsblad i någon minut tills de har mjuknat. Slå av vattnet och låt grönkålsbladen rinna av. Fräs purjolök, vitlök, fänkål mjuka i smör, ca 3 minuter. Strö över vetemjöl och tillsätt ca 4 dl vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt koka ca 3 minuter. Blanda i den förkokta grönkålen och mixa med stavmixer. Tillsätt resten av vattnet. Koka upp och smaka av med citronskal och salt.

Servera med ägghalvor, rågbröd och valfritt pålägg.

Grönkålssoppa med ägg

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →