Jordgubbstårta a' la Rawfood - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Jordgubbstårta a' la Rawfood

Här kommer ett recept på en fantastisk jordgubbstårta som är ett lite nyttigare alternativ till det klassiska gräddtårtan. Ät och njut!

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
22. juni 2017

Ingredienser

Botten:
40g osaltade pistagenötter
80g cashewnötter
7 dadlar utan kärna
1 msk kokosolja
1/3 tsk salt

Fyllning:
300g jordgubbar
200g kokosgrädde
2 msk agavesirap
2 tsk citronsaft
Skal av 1/2 citron
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver

Dekoration:
Jordgubbar, pistagenötter och blommor

Så här gör du

1. Ställ burken med kokosgrädde i kylen i 1 timme för att stelna till.
2. Mixa ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en 15 cm springform klädd med bakplåtspapper i botten.
3. Skopa upp den fasta delen av kokosgrädden ur burken och mixa ihop med resten av ingredienserna till fyllningen och häll på botten. Plasta över formen och ställ in i frysen i 3-4 timmar tills den är helt genomfrusen.

Tag fram 45 min innan servering och dekorera fint!

Jordgubbstårta a' la Rawfood

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →