Goda kakor med jordnötssmör och banan
Små, goda kakor som är fria från både mjölk och gluten och dessutom är väldigt enkla att baka. Att använda en kakstämpel gör det lite roligare och finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.
INGREDIENSER:
1 banan
2 msk osötat jordnötssmör
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
1 tsk honung
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl mandelmjöl
50 g mörk choklad
Så här gör du:
1. Mixa banan, jordnötssmör, vaniljextrakt och salt slätt med en stavmixer.
2. Rör ner kokosmjöl och mandelmjöl och knåda snabbt ihop till en jämn deg.
3. Forma cirka 10 bollar och placera på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
4. Använd en kakstämpel för att pressa ner bollarna till en tjocklek på 0,5 cm eller ta en gaffel och tryck ner kakorna i mitten.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 min i 175 grader tills kanterna blivit lätt gyllenbruna. Låt svalna på galler.
6. Smält chokladen och doppa kakornas undersida. Låt stelna i kylen.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem