Kikärtsbiffar med sesamfrön och limeyoghurt - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Kikärtsbiffar med sesamfrön och limeyoghurt

Testa en proteinrik vegetarisk rätt! Kombinationen av aminosyrorna i kikärtor och bulgur ger tillsammans fullvärdigt protein som behövs för muskeltillväxt. Dessutom är sesamfrön rika på kalcium och omega 6.

SATS
22. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Kikärtsbiffar:
4 burkar kikärtor (170 g/st avrunnen vikt)
¾ purjolök
1 vitlöksklyfta
½ kruka oregano
1 lättvispat ägg 
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca ¾ dl Fibrex eller ströbröd
¾ dl oskalade sesamfrön
4 msk olivolja till stekning

Limeyoghurt:
2 dl matyoghurt
skal från ½ lime
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
4 dl bulgur
½ kruka oregano
1 ½ tsk olivolja
100 g babyspenat

Så här gör du

Kikärtsbiffar: Skölj kikärtor och mixa dem i en matberedare. Grovhacka purjolök och lägg ner i matberedaren tillsammans med vitlök, oreganoblad, lättvispat ägg, salt och peppar. Tillsätt Fibrex eller ströbröd till en formbar konsistens. Häll upp sesamfrön på ett fat. Forma tolv små kikärtsbiffar, vänd dem i sesamfrön och stek ca 4-5 minuter på varje sida på låg värme.

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Vänd ner blad av oregano och ringla över olivolja när bulgurn kokat färdigt.

Limeyoghurt: Riv ner skal av lime i matyoghurten. Pressa ner vitlök och smaksätt med honung, salt och svartpeppar.

Servera kikärtsbiffarna med bulgur, limeyoghurt och babyspenat.

Kikärtsbiffar med bulgur, sesamfrön och limeyoghurt

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →