Kikärtsbiffar med sesamfrön och limeyoghurt
Testa en proteinrik vegetarisk rätt! Kombinationen av aminosyrorna i kikärtor och bulgur ger tillsammans fullvärdigt protein som behövs för muskeltillväxt. Dessutom är sesamfrön rika på kalcium och omega 6.
Ingredienser för 4 pers
Kikärtsbiffar:
4 burkar kikärtor (170 g/st avrunnen vikt)
¾ purjolök
1 vitlöksklyfta
½ kruka oregano
1 lättvispat ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca ¾ dl Fibrex eller ströbröd
¾ dl oskalade sesamfrön
4 msk olivolja till stekning
Limeyoghurt:
2 dl matyoghurt
skal från ½ lime
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
4 dl bulgur
½ kruka oregano
1 ½ tsk olivolja
100 g babyspenat
Så här gör du
Kikärtsbiffar: Skölj kikärtor och mixa dem i en matberedare. Grovhacka purjolök och lägg ner i matberedaren tillsammans med vitlök, oreganoblad, lättvispat ägg, salt och peppar. Tillsätt Fibrex eller ströbröd till en formbar konsistens. Häll upp sesamfrön på ett fat. Forma tolv små kikärtsbiffar, vänd dem i sesamfrön och stek ca 4-5 minuter på varje sida på låg värme.
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Vänd ner blad av oregano och ringla över olivolja när bulgurn kokat färdigt.
Limeyoghurt: Riv ner skal av lime i matyoghurten. Pressa ner vitlök och smaksätt med honung, salt och svartpeppar.
Servera kikärtsbiffarna med bulgur, limeyoghurt och babyspenat.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem