Kladdkaka utan gluten och mejerier
En kladdig kladdkaka att njuta av till fikat, födelsedagskalaset eller kanske bara som mellanmål då och då. Eftersom den är fri från gluten och mejeriprodukter så passar den de flesta. Kladdkakan går även utmärkt att frysa in. Tag då fram den i god tid innan servering och låt den tina sakta i rumstemperatur.
Ingredienser
Botten:
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl rostade hasselnötter
- 12 st urkärnade dadlar
- 1/2 dl kakao
- 1 msk vatten
- 1 dl kokosflingor
Övre lagret:
- 4 nävar sötmandel eller andra nötter
- 12 urkärnade dadlar
- 2 msk kokosolja
- 3 dl kokosgrädde
- 1/2 dl kakao
- 50 g smält, mörk choklad
- 1 vaniljpulver
Topping:
- 1 näve finhackade nötter, bär eller något annat som du gillar.
Kladdig kladdkaka utan mejeriprodukter och gluten
10-12 bitar
Så här gör du:
-
Botten: Mixa fröna och nötterna fint och tillsätt resten av ingredienserna. Känns det för torrt för att gå ihop så tillsätt mer vatten.
-
Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut bottenmassan jämnt.
-
Övre lagret: Mixa nötterna till ett nötsmör eller så fint det går. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till tills allt gått ihop till en tjock, härlig chokladsmet.
-
Bred fyllningen över botten och strö över det du valt som topping. Ställ i kylen i ett par timmar, gärna över natten.
-
Servera med färska bär.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem