Krämig kyckling med fullkornspasta - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Krämig kyckling med fullkornspasta

Med fullkorn får du i dig fiber, mineraler och vitaminer som är viktiga för vår tarmflora och därmed för vårt immunförsvar. Dessutom gör fibrerna att nyttiga fettsyror bildas av bakterierna i tarmen.

SATS
23. april 2017

Ingredienser för 4 pers

650 g kycklingbröstfilé
500 g lätt crème fraiche
1½ gul paprika
1½ röd paprika
420 g fullkornspasta
2 vitlöksklyftor
1 lime
2 cm finriven ingefära
2 krm salt
1 tsk rapsolja till stekning

Så här gör du

Koka upp vatten och lägg i pastan, koka enligt förpackning men utan salt.

Kycklingfilé: Skär kycklingfilé i kuber, ca 2 cm tjocka. Riv skalet från en sköljd lime och finriv den skalade ingefäran. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, lägg i vitlök, lime och ingefära. Fräs någon minut och lägg sedan i kyckling. Låt steka tills kycklingen är genomstekt.


Häll i crème fraiche och smaka av med salt och limejuice. Låt småputtra.

Skölj paprika och ta bort kärnhus. Skär i strimlor. Häll i hälften av paprikan i kycklingröran. Andra hälften serveras som sallad.

Servera kycklingen med fullkornspasta och paprikasallad.

Krämig limekyckling med fullkornspasta

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →