Krämig kyckling med fullkornspasta - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Krämig kyckling med fullkornspasta

Med fullkorn får du i dig fiber, mineraler och vitaminer som är viktiga för vår tarmflora och därmed för vårt immunförsvar. Dessutom gör fibrerna att nyttiga fettsyror bildas av bakterierna i tarmen.

SATS
23. april 2017

Ingredienser för 4 pers

650 g kycklingbröstfilé
500 g lätt crème fraiche
1½ gul paprika
1½ röd paprika
420 g fullkornspasta
2 vitlöksklyftor
1 lime
2 cm finriven ingefära
2 krm salt
1 tsk rapsolja till stekning

Så här gör du

Koka upp vatten och lägg i pastan, koka enligt förpackning men utan salt.

Kycklingfilé: Skär kycklingfilé i kuber, ca 2 cm tjocka. Riv skalet från en sköljd lime och finriv den skalade ingefäran. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, lägg i vitlök, lime och ingefära. Fräs någon minut och lägg sedan i kyckling. Låt steka tills kycklingen är genomstekt.


Häll i crème fraiche och smaka av med salt och limejuice. Låt småputtra.

Skölj paprika och ta bort kärnhus. Skär i strimlor. Häll i hälften av paprikan i kycklingröran. Andra hälften serveras som sallad.

Servera kycklingen med fullkornspasta och paprikasallad.

creamy_chicken_pasta_700x394.jpg

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →