Krämig kyckling med fullkornspasta
Med fullkorn får du i dig fiber, mineraler och vitaminer som är viktiga för vår tarmflora och därmed för vårt immunförsvar. Dessutom gör fibrerna att nyttiga fettsyror bildas av bakterierna i tarmen.
Ingredienser för 4 pers
650 g kycklingbröstfilé
500 g lätt crème fraiche
1½ gul paprika
1½ röd paprika
420 g fullkornspasta
2 vitlöksklyftor
1 lime
2 cm finriven ingefära
2 krm salt
1 tsk rapsolja till stekning
Så här gör du
Koka upp vatten och lägg i pastan, koka enligt förpackning men utan salt.
Kycklingfilé: Skär kycklingfilé i kuber, ca 2 cm tjocka. Riv skalet från en sköljd lime och finriv den skalade ingefäran. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, lägg i vitlök, lime och ingefära. Fräs någon minut och lägg sedan i kyckling. Låt steka tills kycklingen är genomstekt.
Häll i crème fraiche och smaka av med salt och limejuice. Låt småputtra.
Skölj paprika och ta bort kärnhus. Skär i strimlor. Häll i hälften av paprikan i kycklingröran. Andra hälften serveras som sallad.
Servera kycklingen med fullkornspasta och paprikasallad.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem