Kyckling- och salsicciabiffar med mathavresallad
Biffarna i denna proteinrika rätt innehåller naturligt kreatin, ett proteinämne som visat sig ha en positiv effekt på styrkan i samband med konditionsträning. Mathavre och svarta bönor ger nyttiga långsamma kolhydrater.
Ingredienser för 4 pers
Kyckling-och salsicciabiffar:
120 g salsiccia
1 tsk rapsolja till stekning
800 g kycklingfärs
1 lättvispat ägg
1 kruka grovhackad basilika
1 ½ krm svartpeppar
(ca ¾ dl Fibrex/ströbröd)
2 tsk rapsolja till stekning
Mathavresallad:
4 dl mathavre
½ rödlök
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 påse machésallad (70 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunna)
Senapsvinägrett:
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Så här gör du
Kyckling-och salsicciabiffar: Sätt ugnen på 150 grader. Hacka korven i små tärningar. Fräs i lite olja 2-3 minuter tills den fått lite färg. Blanda kycklingfärs, lättvispat ägg, grovhackad basilika och den stekta korven i en bunke. Krydda med svartpeppar. Forma fyra/åtta/åtta biffar (tillsätt Fibrex eller ströbröd för en fastare konsistens). Stek 2-3 minuter på varje sida tills biffarna fått lite färg. Låt biffarna stekas klart i ugnen ca 12-15 minuter.
Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Finhacka rödlök, halvera körsbärstomater, skölj sallad och bönor. Rör ner grönsakerna i det nykokta mathavren.
Senapsvinägrett: Rör ihop ingredienserna till senapsvinägretten med en gaffel.
Servera kyckling- och salsicciabiffarna med ljummen mathavresallad och senapsvinägrett.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem