Kycklinggryta med fetaost
Varje liten muskelanspänning kräver kalcium. Om vi får i oss för lite kalcium från kosten tar kroppen istället från vårt förråd, skelettet. Fetaosten i denna kycklinggryta innehåller kalcium.
Ingredienser för 4 pers
2,3 dl råris
Kycklinggryta:
1 vitlöksklyfta
6 st schalottenlökar
800 g krossade tomater
3 msk rapsolja
150 g fetaost
900 g kycklinglårfilé
3 krm salt
2 dl matlagningsvin
Sallad:
300 g vitkål
½ dl äppelcidervinäger
3 dl torkade aprikoser (150 g)
1 krm salt
Så här gör du
Råris: koka enligt förpackning.
Kycklinggryta: Pressa vitlök och finhacka lök. Fräs vitlök, lök och olja i några sekunder i en gryta, gärna gjutjärn. Salta kyckling och bryn i grytan. Häll i vin och låt puttra i 5 minuter. Häll på tomater och låt småputtra på svag värme i 10 minuter. Lägg i fetaost minuten innan servering.
Vitkålssallad: Hyvla vitkål med osthyvel. Skiva aprikoser och blanda med vitkål. Salta lätt och häll på äppelcidervinäger för en syrlig smak.
Servera gryta med råris och vitkålssallad.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem