Lammfilé med soltorkad tomat- och persiljesalsa - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Lammfilé med soltorkad tomat- och persiljesalsa

Lök är supermat! Lök innehåller den starka antioxidanten quercitin, som har kopplats till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Förutom rödlök innehåller denna rätt dessutom flera järnrika livsmedel: lamm, persilja och quinoa.

SATS
24. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Lammfilé:
800 g lammfilé
2 krm salt
1 krm nymalen peppar
1 msk rapsolja

Soltorkad tomat- och persiljesalsa:
250 g soltorkade tomater
1 st kruka med färsk persilja
1½ röd lök
1 msk rapsolja

Tillbehör:
7 dl röd quinoa ( 510g )
6 dl gröna ärtor

 

Så här gör du

Soltorkad tomat- och persiljesalsa: Häll av tomaterna från oljan. Strimla sedan. Grovhacka persilja. Skala och finhacka rödlök. Blanda i en bunke med rapsolja. Låt stå.

Lammfilé: Salta och peppra lammfilé. Värm olja i en panna och stek ca 6 minuter per sida eller till önskad färg på köttet.

Quinoa: skölj och koka sedan enligt förpackning utan salt.

Gröna ärtor: koka upp vatten utan salt, lägg i frysta ärtor och ta bort från spisplattan. Häll bort vattnet efter ca 2 minuter.

Servera quinoa med lammfilé, salsa och gröna ärtor.

Lammfilé med salsa av soltorkade tomater, rödlök och persilja

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →