Lammfilé med soltorkad tomat- och persiljesalsa
Lök är supermat! Lök innehåller den starka antioxidanten quercitin, som har kopplats till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Förutom rödlök innehåller denna rätt dessutom flera järnrika livsmedel: lamm, persilja och quinoa.
Ingredienser för 4 pers
Lammfilé:
800 g lammfilé
2 krm salt
1 krm nymalen peppar
1 msk rapsolja
Soltorkad tomat- och persiljesalsa:
250 g soltorkade tomater
1 st kruka med färsk persilja
1½ röd lök
1 msk rapsolja
Tillbehör:
7 dl röd quinoa ( 510g )
6 dl gröna ärtor
Så här gör du
Soltorkad tomat- och persiljesalsa: Häll av tomaterna från oljan. Strimla sedan. Grovhacka persilja. Skala och finhacka rödlök. Blanda i en bunke med rapsolja. Låt stå.
Lammfilé: Salta och peppra lammfilé. Värm olja i en panna och stek ca 6 minuter per sida eller till önskad färg på köttet.
Quinoa: skölj och koka sedan enligt förpackning utan salt.
Gröna ärtor: koka upp vatten utan salt, lägg i frysta ärtor och ta bort från spisplattan. Häll bort vattnet efter ca 2 minuter.
Servera quinoa med lammfilé, salsa och gröna ärtor.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem