Lins- och fetaostbiffar med proteinrik coleslaw - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Lins- och fetaostbiffar med proteinrik coleslaw

Du som tränar mycket har ett ökat proteinbehov. Tillgodose gärna detta med vegetabiliskt protein, som från linserna i dessa biffar, eftersom forskning pekar på att ett högt intag av animaliskt protein från kött är kopplat till ökad risk för flera sjukdomar och kortare liv.

SATS
12. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Lins- och fetaostbiffar:
5 dl röda linser (torkade)
3 morötter
¾ liten purjolök
3 krm chilipulver
1 ½ tsk spiskummin
6 soltorkade tomater
¾ dl Fibrex/ströbröd
150 g fetaost
3 msk rapsolja till stekning

Coleslaw:
½ vitkålshuvud (ca 700 g)
1 morot
½ gul lök
½ dl majonnäs (köpt eller hemmagjord)
150 g kvarg
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 tsk dillfrö

Så här gör du

Coleslaw: Hyvla vitkål med en osthyvel, grovriv morot och finhacka gul lök och blanda i en skål. Rör i majonnäs, kvarg och kryddor och låt stå kallt till servering.

Lins- och fetaostbiffar: Koka röda linser enligt förpackningens anvisningar. Grovriv morot, finhacka purjolök och fräs i olja tillsammans med kryddor. Finhacka soltorkade tomater, blanda med röda linser och grönsaksrivet. Tillsätt Fibrex/ströbröd och smulad fetaost. Forma biffar och stek i rapsolja.

Servera biffarna med coleslaw.

Lins- och fetaostbiffar med proteinrik coleslaw

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →