Lins- och fetaostbiffar med proteinrik coleslaw
Du som tränar mycket har ett ökat proteinbehov. Tillgodose gärna detta med vegetabiliskt protein, som från linserna i dessa biffar, eftersom forskning pekar på att ett högt intag av animaliskt protein från kött är kopplat till ökad risk för flera sjukdomar och kortare liv.
Ingredienser för 4 pers
Lins- och fetaostbiffar:
5 dl röda linser (torkade)
3 morötter
¾ liten purjolök
3 krm chilipulver
1 ½ tsk spiskummin
6 soltorkade tomater
¾ dl Fibrex/ströbröd
150 g fetaost
3 msk rapsolja till stekning
Coleslaw:
½ vitkålshuvud (ca 700 g)
1 morot
½ gul lök
½ dl majonnäs (köpt eller hemmagjord)
150 g kvarg
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 tsk dillfrö
Så här gör du
Coleslaw: Hyvla vitkål med en osthyvel, grovriv morot och finhacka gul lök och blanda i en skål. Rör i majonnäs, kvarg och kryddor och låt stå kallt till servering.
Lins- och fetaostbiffar: Koka röda linser enligt förpackningens anvisningar. Grovriv morot, finhacka purjolök och fräs i olja tillsammans med kryddor. Finhacka soltorkade tomater, blanda med röda linser och grönsaksrivet. Tillsätt Fibrex/ströbröd och smulad fetaost. Forma biffar och stek i rapsolja.
Servera biffarna med coleslaw.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem