Lövbiffsrullader med hemgjort potatismos - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Lövbiffsrullader med hemgjort potatismos

Lövbiff är naturligt rikt på den grenade aminosyran leucin som visat sig stimulera muskeltillväxt och är viktig för återhämtningen, framför allt i samband med styrketräning.

SATS
26. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Potatismos:
1 ½ kg potatis
1 ½ dl lättmjölk
30 g smör
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar

Lövbiffsrullader:
100 g bacon
800 g lövbiff
¾ tsk fransk senap
¾ krm svartpeppar

Lövbiffsfyllning:
1 gul lök
125 g champinjoner
1 tsk rapsolja till stekning
1 ½ dl lätt crème fraiche
1 ½ msk soja
1 ½ krm svartpeppar
¾ dl färsk/fryst persilja

Smörslungade morötter:
400 g morötter
1 msk smör
1-2 krm salt

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.

Potatismos: Skala och koka potatis i ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet och tillsätt mjölk och smör och stöt eller vispa ihop potatismoset. Smaka av med salt och peppar.

Lövbiffsfyllning: Finhacka lök och tärna champinjoner, fräs i 2-3 minuter och tillsätt crème fraiche, soja och svartpeppar och låt sjuda på svag värme i 2-3 minuter.

Lövbiffsrullader: Fräs skivor av bacon i 1-2 minuter i en stekpanna. Lägg baconskivorna på ett fat och stek lövbiffsskivorna på ena sidan i samma stekpanna i max 1 minut (de ska bara få lite färg). Placera lövbiffsskivorna i en ugnsform med den stekta sidan ner, bred på ett mycket tunt lager senap, toppa med baconskivor och en klick av lövbiffsfyllningen och vik ihop. Avsluta med svartpeppar. Låt lövbiffsrulladerna stå i ugn ca 3-4 minuter.

Smörslungade morötter: Skala och slanta morötterna tunt och fräs i smör i ca 5 minuter. Smaka av med salt.

Servera lövbiffsrulladerna med potatismos och smörslungade morötter.

Lövbiffsrullader med hemgjort potatismos och smörstekt morot

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →