Low Carb Räkpaj - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Low Carb Räkpaj

Det här är en enkel och god paj med bra fetter och fibrer. Gör dubbel sats så får du två pajer på en gång. Skär upp och frys in i portionsbitar.

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
18. maj 2017

Ingredienser för 4-5 pers

Botten:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50g smör
1 ägg
1 äggvita till pensling


Fyllning:
3 ägg
2 dl havregrädde
1/2 msk citronsaft
150g fetaost
200g räkor
Några kvistar broccoli
Salt och peppar

50g parmesan till topping

Gör så här:

1. Botten. Mixa ihop alla torra ingredienser i en mixer och tillsätt rumsvarmt smör och ägg. Mixa lite till så det blir en fin deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform på 24 cm diameter. Ställ kallt i 30 min. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 175 grader tills hela botten fått lite färg. Pensla botten med äggvita.

2. Fyllning. Vispa ihop allt till fyllningen. Fyll pajskalet och grädda ca 30 min i 175 grader tills fyllningen ”stannat”. Servera med en härlig sallad!

Räkpaj

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →