Mandel- och blåbärsplättar - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Mandel- och blåbärsplättar

Mandelmjöl innehåller dubbelt så mycket protein jämfört med vetemjöl och är rikt på nyttiga enkelomättade fettsyror. Dessutom innehåller mandelmjöl kalcium och fosfor som behövs för skelettets bildning.

SATS
01. juli 2017

Ingredienser för 4 pers

Mandel- och blåbärsplättar:
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 ägg
2 dl lättmjölk
1 tsk honung
1 dl blåbär (färska eller tinade frysta)
10 g smör till stekning

Så här gör du

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner ägg, mjölk och honung. Låt gärna smeten svälla 30 min (plättarna går även att stekas direkt men då blir de inte lika fluffiga). Vänd ner hälften av blåbären (spara resten till servering). Stek i smör på medelhög värme tills plättarna får en gyllenbrun yta.

Servera plättarna nystekta tillsammans med resten av blåbären. Plättarna är även goda att äta kalla, utan tillbehör, som matsäcksmellanmål.

Plättar med mandel och blåbär

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →