Mandeltorsk med kamutvetesallad
Denna näringstäta rätt innehåller mycket protein, fibrer, vitaminer och mineraler. Exempelvis är mandeln rik på E-vitamin som behövs för syretillförseln till musklerna.
Ingredienser för 4 pers
Mandeltorsk:
75 g smör
1 vitlöksklyfta
¾ tsk gurkmeja
1 ½ krm salt
1 ½ dl havrekli
75 g mandelspån
700 g torskfilé
1 ½ tsk rapsolja till ugnsform
Kamutvetesallad:
4 ½ dl kamutvete
½ purjolök
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
Så här gör du
Mandeltorsk: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör, pressa/riv vitlök och krydda med gurkmeja och salt. Tillsätt havrekli och mandelspån. Bred på röran över torsken som du lagt i en smord ugnsform. Låt stå i ugn i ca 15-20 minuter.
Kamutvetesallad: Koka kamutvete enligt förpackningens anvisningar. Strimla och fräs purjolök i olja i ca 3-4 minuter. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna på mitten och rör samman med purjolök och varmt kamutvete.
Servera mandeltorsken med ljummen kamutvetesallad.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem