Mandeltorsk med kamutvetesallad - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Mandeltorsk med kamutvetesallad

Denna näringstäta rätt innehåller mycket protein, fibrer, vitaminer och mineraler. Exempelvis är mandeln rik på E-vitamin som behövs för syretillförseln till musklerna.

SATS
08. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Mandeltorsk:
75 g smör
1 vitlöksklyfta
¾ tsk gurkmeja
1 ½ krm salt
1 ½ dl havrekli
75 g mandelspån
700 g torskfilé
1 ½ tsk rapsolja till ugnsform

Kamutvetesallad:
4 ½ dl kamutvete
½ purjolök
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)

Så här gör du

Mandeltorsk: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör, pressa/riv vitlök och krydda med gurkmeja och salt. Tillsätt havrekli och mandelspån. Bred på röran över torsken som du lagt i en smord ugnsform. Låt stå i ugn i ca 15-20 minuter.

Kamutvetesallad: Koka kamutvete enligt förpackningens anvisningar. Strimla och fräs purjolök i olja i ca 3-4 minuter. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna på mitten och rör samman med purjolök och varmt kamutvete.

Servera mandeltorsken med ljummen kamutvetesallad.

Mandeltorsk med kamutvetesallad

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →