Marinerad biffsallad med chili, lime och glasnudlar
Chili, ingefära och vitlök innehåller många spännande ämnen som forskare intresserar sig för givet deras möjliga gynnsamma hälsoeffekter. Dessutom ger nötkött lättillgängligt järn. En god järnstatus behövs för att du ska orka träna hårt.
Ingredienser för 4 pers
Marinad/dressing:
2 dl rapsolja
2 st lime
1 chili röd
4 vitlöksklyftor
4 cm finriven ingefära
1 tsk salt
Biffsallad:
875 g lövbiff
350 g glasnudlar
4 lime
4 salladslökar
1½ grön paprika
1½ gul paprika
300 g sockerärtor
Garnering:
Koriander
Så här gör du
Marinad/dressing: Skölj och finhacka chilin. För extra hetta, använd även chilifröna och det vita innerköttet. Pressa saften från lime, finriv/pressa vitlök och skala och finriv ingefäran. Blanda med olja och salt i en skål. Tag ur 4 msk för att använda som dressing till salladen.
Strimla lövbiffen och lägg i en bunke med marinaden. Låt marinaden stå i rumstemperatur i 10 min. Ställ in i kylskåp om det dröjer innan tillagning.
Grönsaker: Förbered grönsakerna under tiden. Skölj paprikor, salladslök, chili och lime. Skär bort kärnhuset från paprikorna. Finstrimla paprikor, skiva chili och salladslök tunt. Skär lime i klyftor.
Nudlar: Koka upp vatten till glasnudlarna. Koka i ca 3 minuter och skölj med kallt vatten så att de svalnar.
Värm en stekpanna och stek lövbiffen utan marinad ca 2 minuter.
Blanda nudlar, lövbiff, grönsaker, dressing och servera!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem