Marinerade kycklingben med lins- och mangosallad
En proteinrik rätt som passar bra som återhämtningsmål! Både kyckling och puylinser innehåller protein. Linserna ger dessutom långsamma kolhydrater och därmed ett jämnare blodsocker vilket kan minska ditt sötsug.
Ingredienser för 4 personer
Lins- och mangosallad:
500 g puyilinser
450 g fryst mango
140 g spenatblad
Marinad:
900 g kycklingben
2 vitlöksklyftor
2 krm cayennepeppar
2 krm paprikapulver
2 krm salt
1,5 dl naturella jordnötter
4 msk rapsolja
Så här gör du
Marinad: skala och pressa vitlök. Blanda vitlök med kryddor och olja. Finhacka jordnötter och blanda i marinaden. Spara en matsked av marinaden till salladen.
Kyckling: Pensla kycklingben med marinad på en ugnsfast form. Ställ in i ugn 225 grader i 30 minuter.
Till sallad: Koka linser enligt förpackning men utan salt. Skölj spenat. Tina mango. Blanda linser, spenat, sparad marinad och mango till en sallad. Servera med kycklingben.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem