Pannbiff med blomkålsmousse - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Pannbiff med blomkålsmousse

Testa en annorlunda variant av mos! Blomkål ger ett lägre GI-värde och innehåller mer fibrer och C-vitamin än potatis.

SATS
29. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Blomkålsmousse:
2 blomkålshuvuden (ca 300 g/st)
5-6 morötter (ca 500 g)
1 krm salt
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
½ dl klippt gräslök
1-2 krm vitpeppar

Pannbiff:
1 lök
800 g nötfärs 
1 lättvispat ägg
1 vitlöksklyfta
1 ½ krm salt
1 ½ krm svartpeppar
½-1 dl Fibrex/ströbröd
1 ½ tsk rapsolja till stekning

Brunsås:
2 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
1 msk sojasås
½ krm svartpeppar


Tillbehör:
1 frp gröna ärtor (250 g)

Så här gör du

Blomkålsmousse: Bryt buketter av blomkålen, skala och skiva morötterna och koka på låg värme i lättsaltat vatten (precis att de täcks) tills de blir mjuka, ca 15-20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Häll lite olja i en kastrull och fräs löken i någon minut. Häll av vattnet från blomkålen och morötterna när de är färdigkokta, tillsätt grädde och klippt gräslök, vispa/stöt till ett jämnt mos. Tillsätt löken i moset och smaka av med vitpeppar.

Pannbiff: Finhacka lök och blanda med nötfärsen. Tillsätt lättvispat ägg, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Tillsätt Fibrex (glutenfritt) eller ströbröd för en fastare konsistens. Forma fyra stora biffar och bryn i stekpanna tills biffarna är genomstekta.

Lägg ärtorna i en serveringsskål och häll över lite kokande vatten så att de tinar. Häll av vattnet före servering.

Brunsås: Vispa ur stekpannan när pannbiffarna stekts klart med grädde, mjölk, köttbuljongtärning och sojasås. Smaka av med svartpeppar. Låt såsen sjuda 1-2 minuter.

Servera pannbiffarna med blomkålsmousse, brunsås och gröna ärtor.

Pannbiff med blomkålsmousse, brunsås och ärtor

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →