Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter
Omega-6, som finns rikligt i hasselnötterna i detta recept, har ”glömts bort” lite till förmån för omega-3. De två har många gemensamma gynnsamma effekter men omega-6 har kopplats starkare till minskat kolesterol och ökad muskeltillväxt.
Ingredienser för 4 pers
Purjolök- och fänkålssoppa:
2 stora fänkål
1 stor purjolök
3 msk olivolja till stekning
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 8 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
Garnering:
1 dl hasselnötter
Tillbehör:
3 skivor grovt bröd/ person
Så här gör du
Grovhacka fänkål och purjolök, fräs i olja i en stor kastrull i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt vatten (så att fänkål och purjolök precis täcks) och buljongtärning. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Grovhacka och torrosta hasselnötterna till garneringen.
Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan i en matberedare/blender. Tillsätt grädden och rör om.
Garnera soppan med torrostade hasselnötterna och servera med bröd.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem