Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter

Omega-6, som finns rikligt i hasselnötterna i detta recept, har ”glömts bort” lite till förmån för omega-3. De två har många gemensamma gynnsamma effekter men omega-6 har kopplats starkare till minskat kolesterol och ökad muskeltillväxt.

SATS
27. april 2017

Ingredienser för 4 pers

Purjolök- och fänkålssoppa:
2 stora fänkål
1 stor purjolök
3 msk olivolja till stekning
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 8 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde

Garnering:
1 dl hasselnötter

Tillbehör:
3 skivor grovt bröd/ person

Så här gör du

Grovhacka fänkål och purjolök, fräs i olja i en stor kastrull i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vatten (så att fänkål och purjolök precis täcks) och buljongtärning. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

Grovhacka och torrosta hasselnötterna till garneringen.

Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan i en matberedare/blender. Tillsätt grädden och rör om.

Garnera soppan med torrostade hasselnötterna och servera med bröd.

Vegetarisk Purjolök- och fänkålssoppa med rostade hasselnötter

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →