Quinoasallad med ugnsrostade grönsaker, cashew och örtsås
Quinoa är naturligt glutenfritt och proteinrikt. Det innehåller dessutom mycket kalcium, magnesium och järn. Quinoa finns i olika färger, där svart quinoa toppar i järninnehåll vilket är viktigt för dig som tränar.
Ingredienser för 4 pers
5 ½ dl svart quinoa (400 g)
3 dl cashewnötter
Ugnsrostade grönsaker:
1 aubergine
1 zucchini
1 paprika röd
1 paprika gul
1 paprika grön
1 stor fänkål
½ vitlök
1 msk rapsolja
½ tsk salt
½ kruka basilika
Örtsås:
250 g kvarg 10%
½ kruka basilika
Så här gör du
Koka quinoa enligt förpackning.
Ugnsrostade grönsaker: Skölj grönsakerna. Skiva paprika, skär fänkål i större bitar och skiva aubergine och zucchini i centimetertjocka slantar. Skala och finhacka vitlök. Lägg grönsaker på en ugnsplåt, ringla över olja och vitlök. Rosta i ugn 200 grader i 25 minuter.
Örtsås: blanda kvarg med basilika.
Blanda quinoa, grönsaker, cashewnötter till en sallad. Servera med örtsås.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem