Quinoasallad med ugnsrostade grönsaker, cashew och örtsås - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Quinoasallad med ugnsrostade grönsaker, cashew och örtsås

Quinoa är naturligt glutenfritt och proteinrikt. Det innehåller dessutom mycket kalcium, magnesium och järn. Quinoa finns i olika färger, där svart quinoa toppar i järninnehåll vilket är viktigt för dig som tränar.

SATS
30. april 2017

Ingredienser för 4 pers

5 ½ dl svart quinoa (400 g)
3 dl cashewnötter

Ugnsrostade grönsaker:
1 aubergine
1 zucchini
1 paprika röd
1 paprika gul
1 paprika grön
1 stor fänkål
½ vitlök
1 msk rapsolja
½ tsk salt
½ kruka basilika

Örtsås:
250 g kvarg 10%
½ kruka basilika

 Så här gör du

Koka quinoa enligt förpackning.

Ugnsrostade grönsaker: Skölj grönsakerna. Skiva paprika, skär fänkål i större bitar och skiva aubergine och zucchini i centimetertjocka slantar. Skala och finhacka vitlök. Lägg grönsaker på en ugnsplåt, ringla över olja och vitlök. Rosta i ugn 200 grader i 25 minuter.

Örtsås: blanda kvarg med basilika.

Blanda quinoa, grönsaker, cashewnötter till en sallad. Servera med örtsås.

Vegetarisk quinoasallad med ugnsrostade grönsaker, cashew och örtsås

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →