Recept på mumsig gino
Gino är en klassiker bland desserter och det finns alltid en anledning till att det blir just en klassiker. Det är försvinnande gott! Och enkelt. Detta är en mer hälsosam variant än originalet.
INGREDIENSER för 4 pers
2 bananer
2 kiwi
150g hallon
1 lime, skalet
50g mörk choklad
Vaniljfluff:
2 dl grädde
1 dl naturell kvarg
1 vaniljstång
Dekorering:
Rostade mandelflarn
Originalet Gino innehåller kiwi, jordgubb och banan med riven vit choklad över. Allt gratineras i ugnen och serveras med en kula vaniljglass. Ta vad du har hemma i både frukt och bär. Här är något mer hälsosam variant av Gino med mörk choklad och vaniljfluff av grädde och kvarg.
Så här gör du:
4 portioner
1. Fördela frukt och bär i antingen en stor ugnsform eller i portionsformar. Riv över limeskal och blanda runt allt.
2. Riv över chokladen och gratinera i cirka 12 min i 200 graders värme.
3. Vispa grädden till fasta toppar och vänd ihop med kvarg och frön från en vaniljstång. Dekorera fint med mandelflarn och servera direkt.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem