God och nyttig raw food-snickerskaka - SATS
Till sats.se
Bli medlem

God och nyttig raw food-snickerskaka

God och nyttig raw food-snickerskaka

Nyttig, enkel och sockerfri! Det här är en raw food-snickerskaka proppad med vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter som passar utmärkt till en kopp te en mörk höstkväll. Enkel att sno ihop och ingen ugn behövs eftersom raw food inte upphettas över 42 grader.

Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist
03. november 2017

Ingredienser

Botten:

150 g gram färska, urkärnade dadlar
1.5 dl rostade hasselnötter
1 dl riven kokos
3 msk kakao
1.5 msk vatten

Fyllning 1:

150 g osötat jordnötssmör
75 g färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
2 tsk vaniljextrakt eller pulver

Fyllning 2:

150 g osötat jordnötssmör  
1.5 dl kokosmjölk - det vita, fasta överst i burken
2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt eller pulver

Topping:

1 dl grovhackade jordnötter
50 g mörk choklad, mjölkfri

SÅ HÄR GÖR DU

1. Botten: Mixa ihop alla ingredienser. Smörj en 20x20 cm stor form med kokosolja och klä med bakplåtspapper så kanterna och botten täcks. (Detta för att smeten är enklare att arbeta med på ett bakplåtspapper.) Tryck ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret.

2. Fyllning 1: Mixa ihop allt med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottenlagret.

3. Fyllning 2: Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. 

4. Grovhacka 1 dl jordnötter och strö över hela kakan. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över. Ställ kakan i kylskåpet så den svalnar. Skär i rutor innan servering! 

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →