God och nyttig raw food-snickerskaka
Nyttig, enkel och sockerfri! Det här är en raw food-snickerskaka proppad med vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter som passar utmärkt till en kopp te en mörk höstkväll. Enkel att sno ihop och ingen ugn behövs eftersom raw food inte upphettas över 42 grader.
Ingredienser
Botten:
150 g gram färska, urkärnade dadlar
1.5 dl rostade hasselnötter
1 dl riven kokos
3 msk kakao
1.5 msk vatten
Fyllning 1:
150 g osötat jordnötssmör
75 g färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
2 tsk vaniljextrakt eller pulver
Fyllning 2:
150 g osötat jordnötssmör
1.5 dl kokosmjölk - det vita, fasta överst i burken
2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt eller pulver
Topping:
1 dl grovhackade jordnötter
50 g mörk choklad, mjölkfri
SÅ HÄR GÖR DU
1. Botten: Mixa ihop alla ingredienser. Smörj en 20x20 cm stor form med kokosolja och klä med bakplåtspapper så kanterna och botten täcks. (Detta för att smeten är enklare att arbeta med på ett bakplåtspapper.) Tryck ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret.
2. Fyllning 1: Mixa ihop allt med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottenlagret.
3. Fyllning 2: Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1.
4. Grovhacka 1 dl jordnötter och strö över hela kakan. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över. Ställ kakan i kylskåpet så den svalnar. Skär i rutor innan servering!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem