Så gör du zucchinichips
Zucchinichips med kryddad parmesanost är en höjdare och ett lite hälsosammare alternativ till vanliga chips. Kom ihåg att skära dom så tunt som möjligt alternativt använda en mandolin så chipsen blir lika tunna allihop.
Ingredienser
- 1 st zucchini
- 1 st ägg
- 1.5 dl finriven parmesan
- 1.5 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk basilika
- 1 tsk salt
Dipp:
- 2 dl créme fraîche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
Gör så här:
-
Skär zucchinin i tunna skivor. Ju tunnare och jämnare, desto knaprigare chips.
-
Vispa upp ägget i en liten skål.
-
Blanda alla torra ingredienser.
-
Doppa zucchiniskivorna i ägg och sedan i parmesanblandningen så de täcks.
-
Lägg alla doppade zucchiniskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka i 200 graders värme i cirka 20 min. De bränns lätt på slutet så titta gärna till dem under de sista minutrarna.
-
Blanda alla ingredienser till dippen och dippa zucchinichipsen. Mums!
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem