Rödbetsbiffar med tomatsallad och getostcrème - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Rödbetsbiffar med tomatsallad och getostcrème

Denna rätt är ”nyttig”. Med det menas hög näringstäthet, dvs högt innehåll av näring, t.ex. mineraler och vitaminer, i förhållande till energiinnehåll. Grönsaker, nötter och bönor är exempel på livsmedel med hög näringstäthet.

SATS
14. maj 2017

Ingredienser för 4 pers

Rödbetsbiffar:
1 kg färdigkokta rödbetor
4 morötter
1 gul lök
3 dl havregryn
6 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk rapsolja till stekning

Tomatsallad:
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 dl persilja
1 tsk rapsolja
2 msk citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Getostcrème:
200 g getost
200 g crème fraiche
1 tsk honung
Salt, svartpeppar

Så här gör du

Rödbetsbiffar: Grovriv rödbetor och morötter. Finhacka gul lök. Blanda tillsammans med övriga ingredienser till rödbetsbiffarna i en bunke och låt stå kylen ca 30 min (det går att hoppa över men biffarna blir enklare att forma om smeten får stå till sig lite). Forma små rödbetsbiffar, krama ur överflödig vätska och stek biffarna i rapsolja tills de får gyllenbrun färg.

Tomatsallad: Halvera körsbärstomaterna och hacka rödlök och persilja. Blanda en citronvinägrett av rapsolja, pressad citron, salt och peppar.

Getostcrème: Blanda getost, crème fraiche och honung med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

Servera rödbetsbiffarna med tomatsallad och getostkräm och strö över pinjenötter, naturella eller lätt rostade i stekpanna.

Rödbetsbiffar med tomatsallad och getostcrème

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →