SATS Rågknäcke - SATS
Till sats.se
Bli medlem

SATS Rågknäcke

Här kommer ett recept på nyttigt och fiberrikt rågknäckebröd. Råg är det sädesslag som har högst fiberinnehåll och forskning visar att råg verkar kunna påverka insulinkänsligheten gynnsamt. Råg har också kopplats till en minskad risk för vissa cancerformer och stora studier pågår nu för att utreda detta vidare.

SATS
24. maj 2017

Ingredienser

1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl Fibrex
1 dl rågkross
1 msk salt
6 dl rågmjöl
6 dl dinkelmjöl
2 msk ljus sirap
6 dl vatten
2 msk rapsolja

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och vatten och knåda till en smidig deg.

Dela upp degen i tre delar, varje del motsvarar en plåt i ugnen. Kavla varje del tunt, placera plåt med bakplåtspapper och pensla med rapsolja. Grädda i ugn i ca 15 min.

Låt svalna och skär tio bitar från varje plåt, alltså totalt 30 bitar. En portion motsvarar en bit.

Nyttigt och fiberrikt rågknäckebröd

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →