SATS Rågknäcke
Här kommer ett recept på nyttigt och fiberrikt rågknäckebröd. Råg är det sädesslag som har högst fiberinnehåll och forskning visar att råg verkar kunna påverka insulinkänsligheten gynnsamt. Råg har också kopplats till en minskad risk för vissa cancerformer och stora studier pågår nu för att utreda detta vidare.
Ingredienser
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl Fibrex
1 dl rågkross
1 msk salt
6 dl rågmjöl
6 dl dinkelmjöl
2 msk ljus sirap
6 dl vatten
2 msk rapsolja
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och vatten och knåda till en smidig deg.
Dela upp degen i tre delar, varje del motsvarar en plåt i ugnen. Kavla varje del tunt, placera plåt med bakplåtspapper och pensla med rapsolja. Grädda i ugn i ca 15 min.
Låt svalna och skär tio bitar från varje plåt, alltså totalt 30 bitar. En portion motsvarar en bit.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem