Sesampanerade fiskpanetter med hemgjort potatismos
Prova att panera fisken i oskalade sesamfrön istället för ströbröd! Oskalade sesamfrön innehåller bland annat kalcium, som behövs för varje liten muskelanspänning i kroppen. När du tränar och ökar din muskelmassa använder du mer kalcium.
Ingredienser för 4 pers
Potatismos:
1 ½ kg potatis
1 ½ dl lättmjölk
50 g smör
1 ½ krm salt
1 ½ krm vitpeppar
Fiskpanetter:
800 g torskfilé
1 ½ krm salt
¾ krm svartpeppar
1 ½ dl oskalade sesamfrön
1 lättvispat ägg
1 ½ msk rapsolja
Tillbehör:
400 g gröna små ärtor
Garnering:
Citronskivor
Så här gör du
Potatismos: Skala och koka potatis i ca 20 min. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och stöt eller vispa ihop potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
Fiskpanetter: Salta och peppra torskfiléerna och vänd dem i oskalade sesamfrön, sedan i ägg och åter i sesamfrön. Låt steka i olja ca 3-4 minuter per sida.
Häll över hett vatten över ärtorna alternativt värm dem i mikron.
Servera fiskpanetterna med potatismos, gröna ärtor och garnera med citronskivor.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem