Smörgås med tonfisk, avokado och rödlök - SATS
Till sats.se
Bli medlem

Smörgås med tonfisk, avokado och rödlök

Tonfisk är en mager proteinrik fisk med högt innehåll av D-vitamin som bland annat krävs för immunförsvaret och även kan förbättra prestationsförmågan. De nyttiga fetterna från avokadon hjälper din kropp att ta upp vitaminet - helt enkelt det perfekta mellanmålet!

SATS
11. maj 2017

Ingredienser

0,25 burk tonfisk i vatten (30 g avrunnen vikt) eller 30 g färsk tonfisk
½ avokado
0,25 liten rödlök
3 cocktailtomater
1 skiva mjukt rågbröd
½ krm salt

Så här gör du

Konserverad tonfisk: Mosa avokado med gaffel eller mixa med stavmixer till en jämn konsistens. Skala och finhacka rödlöken. Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop avokado, rödlök, salt och tonfisk. Servera på bröd med tomater.

Färsk tonfisk: salta och stek lätt i olja tills fisken är genomstekt på sidorna men inte i mitten. Skiva rödlöken i tunna skivor. Skiva avokadon. Servera tonfisken på bröd med avokado, rödlök och tomater.

Smörgås med tonfisk, avokado och rödlök

Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!

Bli medlem

Mat och hälsa

Läs mer om Mat och hälsa →