Smörgås med tonfisk, avokado och rödlök
Tonfisk är en mager proteinrik fisk med högt innehåll av D-vitamin som bland annat krävs för immunförsvaret och även kan förbättra prestationsförmågan. De nyttiga fetterna från avokadon hjälper din kropp att ta upp vitaminet - helt enkelt det perfekta mellanmålet!
Ingredienser
0,25 burk tonfisk i vatten (30 g avrunnen vikt) eller 30 g färsk tonfisk
½ avokado
0,25 liten rödlök
3 cocktailtomater
1 skiva mjukt rågbröd
½ krm salt
Så här gör du
Konserverad tonfisk: Mosa avokado med gaffel eller mixa med stavmixer till en jämn konsistens. Skala och finhacka rödlöken. Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop avokado, rödlök, salt och tonfisk. Servera på bröd med tomater.
Färsk tonfisk: salta och stek lätt i olja tills fisken är genomstekt på sidorna men inte i mitten. Skiva rödlöken i tunna skivor. Skiva avokadon. Servera tonfisken på bröd med avokado, rödlök och tomater.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem