Sushisallad
Snabblagad variant av sushi du inte får missa! Ger dig både omega-3 och omega-6, livsnödvändiga fettsyror som kopplats till stärkt immunförsvar och minskat kroppsfett. Omega-3 och omega-6 kompletterar varandra, båda behövs i kroppen.
Ingredienser för 4 pers
550 g färsk lax
3 avokado
200 g gurka
140 g färsk spenat
150 g sockerärtor
5 dl råris/fullkornsris
5 msk risvinäger
Tillbehör:
Sojasås
Wasabi
Inlagd ingefära
Så här gör du
Om du förbereder riset innan så tar resten av måltiden mindre än 15 minuter att förbereda.
Ris: Börja med att koka riset enligt förpackning men utan salt. När riset är färdigkokt, häll i risvinäger och kyl i vattenbad.
Skölj spenat och lägg i en stor skål. Dela avokado och ta bort kärnan. Gröp ur med sked och skiva avokado i smala skivor. Skölj sockerärtor och skiva fint. Skiva gurkan i slantar. Lägg grönsakerna i en skål.
Skiva laxfilen i tunna skivor. Blanda med grönsaker och det kalla sushiriset.
Servera tillsammans med soja, wasabi och ingefära.
Fotnot: Odlad lax kan ätas rå då risken för att smittas av parasiter är försumbar. Parasiter kan finnas i odlad fisk om fisken är uppfödd på obehandlad fisk eller fiskrester samt baseras på vild fisk. Odlad lax, salmor salar, får pellets och har aldrig varit vild.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem