Tacos med hemgjort salsa
Gör din egen tacokrydda – enkelt och mycket godare än färdigköpt som innehåller mest socker, salt och stärkelse. Med de färgglada grönsakerna får du flera viktiga antioxidanter. En nyttig fredagsfavorit för hela familjen!
Ingredienser för 4 pers
Tacokrydda:
1 ½ msk lökpulver
3 msk ancho-chilipulver
2 krm finmalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepulver
1 ½ tsk oregano
2 msk spiskummin
2 tsk salt
2 msk maizenamjöl
Salsa:
1 burk krossade tomater (400 g)
1 röd lök (100 g)
1 vitlök
½ röd paprika
½ lime
½ dl sweet-chili sås
1 krm salt
½ krm finmalen svartpeppar
½ finrivet äpple
Guacamole:
2 avokado
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk gräddfil
Tillbehör:
1 liten burk konserverad majs, 200g
200 g Tomat
200 g Gurka
6 st tortillabröd
600 g nötfärs 10%
2 tsk rapsolja till stekning
Så här gör du
Tacokrydda: Tacokrydda tar ca 10 min att göra. Blanda ingredienser och förvara i en lufttät burk. Blir knappt 2 dl och räcker till flera middagar. Förvara torrt och använd ½- 1 msk tacokrydda per 100 g köttfärs.
Salsa: Finhacka lök, vitlök och paprika. Blanda med krossade tomater, saft från lime, sweet-chilisås, salt, peppar och finrivet äpple. Låt stå i kylskåp till servering.
Guacamole: Mixa eller mosa avokado med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, saft från lime och gräddfil.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs köttfärs tills den är genomstekt. Rör i 3-6 msk av kryddblandningen tillsammans med lika mycket vatten. Fortsätt stek på låg värme någon minut. Värm bröden.
Servera köttfärs tillsammans med tortillabröd, salsa, guacamole och övriga tillbehör.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem