Torskburgare med avokado och nyttig coleslaw
Burgare kan vara nyttiga, det beror helt på innehållet. Denna fiskburgare gjord av torsk ger dig bland annat aminosyran leucin, som stimulerar proteinsyntes och är viktig för att musklernas återhämtning.
Ingredienser för 4 pers
Fiskburgaren:
700 färsk torskfilé
3 ägg
3 msk ströbröd
3 mellanstora kokta potatisar
rapsolja till stekning
1 krm salt
Coleslaw:
140 g Vitkål
½ röd lök
2 st morot
1 äpple
3 msk majonnäs 80%
1 dl matlagningsyoghurt 8%
Tillbehör:
1 citron
2 st avokado
12 st halvor grövre brödbulle, ca 8 g fiber
Så här gör du
Coleslaw: Strimla vitkålen, gärna med osthyvel. Riv morot i rivjärn. Skala och skär rödlöken i smala skivor. Strimla äpplet fint. Blanda tillsammans med majonnäs och matlagningsyoghurt. Ställ i kylskåp.
Tillbehör: Skiva citron i klyftor. Dela avokado och ta bort kärnan. Med hjälp av en sked tar du ut avokadon och skär sedan i skivor.
Fiskburgare: Bena ur fiskfilén. Mixa fisk och potatis grovt i mixer, inte slät då fisken lätt blir torr och tråkig. Det ska finnas bitar kvar av både potatis och torsk. Rör i ägg och ströbröd. Låt stå några minuter. Salta sedan och forma till åtta biffar.
Värm olja i en panna. Lägg i biffarna och stek ca 4-5 minuter på var sida. Under tiden värm brödet i ugn ca 100 grader några minuter.
Servera torskburgaren med bröd, coleslaw, och avokado.
Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap!
Bli medlem